Modul 7 – Mogućnosti i prednosti samozapošljavanja i poduzetništva & Fondovi za podršku poduzetništvu & Priprema za Pitch-Match-Start(Up)

U okviru aktivnosti „ICT Business Innovation Center eMPIRICA – ICT BICeMPIRICA“, koji se uz podršku projekta Dijaspora za razvoj (D4D) realizuje na Visokoj školi eMPIRICA, održan je u Brčkom i Tuzli u periodu 11.-12.05.2019. godine trening pod nazivom ” Mogućnosti i prednosti samozapošljavanja i poduzetništva & Fondovi za podršku poduzetništvu & Priprema za Pitch-Match-Start(Up)”.

Cilj treninga bio je studente upoznati sa mogućnostima i prednostima samozapošljavanja i poduzetništva i fondovima za podršku poduzetništvu, kako mogu osnovati kompaniju, aplicirati na fondove, i kako da pronađu potencijalne investitore u zemlji, regionu i svijetu. Ujedno je ovo bila i priprema za razgovor sa investitorima tokom Pitch-Match-Start(Up) događaja. Veći dio ovog treninga bio je ipak posvećen pripremi timova za Pitch nastup, koji ih očekuje u takmičenju timova tokom Pitch-Match-Start(Up) događaja. Trening je izveo angažovani stručnjak iz dijaspore, mr.sci. Aleksandar Mastilović.